Met Stefano Marzo heeft er opnieuw een ex-speler van Lokeren een nieuwe club gevonden. De 29-jarige verdediger zet zijn carrière verder bij Roda JC, waar hij een contract voor twee seizoenen kreeg.

Marzo speelde de voorbije drie seizoenen bij Lokeren, maar na het faillissement van de club was de 29-jarige rechtsback transfervrij. Het is niet de eerste keer dat de Lommelnaar na het faillissement van zijn club naar Nederland trekt: toen Beerschot in 2013 failliet ging, vond de jeugdspeler van Lommel SK en PSV onderdak bij Heerenveen. De bijna-dertiger heeft zo alvast meer dan 100 Eredivisie-wedstrijden op zijn teller staan.

De komst van Marzo brengt wat tegengewicht aan de belgxit die zich deze zomer wellicht zal voordoen in Kerkrade. Met Tom Muyters, Timothy Durwael, Maxime Gunst, Livio Milts, Niels Verburgh, Jordy Croux en Livio Milts had Roda JC traditiegetrouw weer een pak Belgen in zijn kern, maar enkel Croux ligt volgende week nog onder contract in het Parkstad Limburg Stadion.