Na het definitieve vertrek van Wataru Endo hoort STVV straks mogelijk de kassa opnieuw rinkelen dankzij een Japanner. Volgens Het Belang van Limburg zou STVV een bod van drie miljoen euro hebben ontvangen uit het Midden-Oosten voor Yuma Suzuki, die in 24 competitiewedstrijden goed was voor zeven goals.

Het avontuur van Yuma Suzuki op Stayen lijkt beperkt te zullen blijven tot één seizoen. De 24-jarige aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van Kashima Antlers, lokte naast vage interesse vanuit Frankrijk en Duitsland ook interesse uit het Midden-Oosten. Een niet nader genoemde club uit het Midden-Oosten zou een bod van drie miljoen euro hebben uitgebracht op de Japanner.

Het Japanse spelersbastion van STVV heeft de Truienaars vooralsnog geen windeieren opgeleverd. Eerder deze transferperiode regelde STVV immers al de definitieve overgang van Wataru Endo naar VfB Stuttgart – de Duitsers huurden hem vorig seizoen – voor 1,7 miljoen euro, en vorige zomer boekten de Kanaries ook al een zeer grote winst op Takehiro Tomiyasu, die voor negen miljoen euro werd verkocht aan Bologna.