KAA Gent heeft een nieuwe recordtransfer beet: Nurio Fortuna ruilt het Stade du Pays de Charleroi in voor de Ghelamco Arena in Gent. De aankoopsom zou zes miljoen euro bedragen, al dan niet inclusief bonussen.

Nurio startte zijn carrière in Portugal, waar hij onder meer bij de jeugdploegen van Benfica en Sporting Lissabon voetbalde. Een plaats veroveren bij het eerste team lukte de Angolees echter niet. Uiteindelijk versierde hij zijn eerste profcontract bij subtopper Braga, dat hem uitleende aan het Cypriotische APOEL Nicosia. Deze uitleenbeurt werd een succes en zo kwam de linksachter in 2017 bij Charleroi terecht.

Onder de vleugels van Felice Mazzu groeide Nurio uit tot een sleutelspeler bij de Zebra’s. De kwieke flankverdediger speelde 90 wedstrijden voor Charleroi, waarin hij goed was voor twee treffers en elf assists.

“KAA Gent is één van de beste teams in de Belgische competitie. Ik kijk er naar uit om de kwalificaties van de Champions League te spelen. Iedere voetballer wil niets liever dan dit en ik kijk er heel hard naar uit. Ik hoop dat ik bij deze club mijn mooiste herinneringen uit mijn voetbalcarrière kan maken, met de fans natuurlijk.”

De 25-jarige Angolees liet zijn enige cap voor de nationale ploeg begin september noteren.

Advertentie