RC Genk en Anderlecht zouden volgens verschillende media interesse tonen in Gideon Mensah. De 21-jarige linksback van Red Bull Salzburg werd vorig seizoen met succes uitgeleend aan Zulte Waregem, dat geen aankoopoptie bedong in het huurcontract.

Zulte Waregem nam Mensah vorige zomer op huurbasis over van Red Bull Leipzig, waar hij bij de jeugd goed presteerde maar nog niet debuteerde in het eerste elftal. De Ghanees zette meteen grote stappen in het Regenboogstadion: hij won al snel de concurrentiestrijd van vaste waarde Marko Bürki en kreeg in november zijn eerste oproepingsbrief voor de nationale ploeg van Ghana. Met zijn offensieve rushes en knappe techniek speelde hij zich bovendien in de harten van menig Essevee-supporter.

De West-Vlamingen bedongen echter geen aankoopoptie in het contract van Mensah. Hierdoor zouden RC Genk en Anderlecht volgens Het Belang van Limburg en Krant van West-Vlaanderen interesse tonen in de Ghanese linksback. Een eventuele transfer naar deze clubs zal wellicht ook via uitleenbeurt moeten, want Mensah ligt nog tot 2024 onder contract in Salzburg.

Advertentie