Victor Osimhen heeft in zijn eerste seizoen in Frankrijk de Prix Marc-Vivien Foé, de prijs voor beste Afrikaanse voetballer in de Ligue 1, gewonnen. De 21-jarige Nigeriaanse spits van Lille OSC haalde het van Islam Slimani (AS Monaco) en Ynus Abdelmahid (Stade de Reims).

De Prix Marc-Vivien Foé werd in 2009, zes jaar na het overlijden van de Kameroener tijdens de Confederations Cup 2003, in het leven geroepen om de beste Afrikaanse speler van de Ligue 1 te eren. De prijs gaat dit seizoen naar Victor Osimhen, twee seizoenen geleden nog actief bij Charleroi maar vorig seizoen bij Lille OSC goed voor achttien doelpunten in alle competities, waaronder twee in de Champions League-groepsfase.

De ex-Charleroi-spits schaart zich in het rijtje van onder andere Marouane Chamakh, Gervinho en Pierre-Emerick Aubameyang, die de prijs in het verleden ook wonnen.