Sven Vandenbroeck is in zijn eerste seizoen als trainer van Simba SC landskampioen van Tanzania geworden. Met nog zes speeldagen te gaan kan niemand de club, die 19 punten voorsprong heeft op de eerste achtervolger, nog inhalen.

Voor Simba SC, de club waar ex-Genk-spits Mbwana Samatta destijds zijn profcarrière begon, is het de derde landstitel op rij. Voor de 40-jarige Vandenbroeck is het zijn eerste prijs als hoofdtrainer, nadat hij eerder als assistent van Hugo Broos al de Afrika Cup 2017 had gewonnen met Kameroen. Daarna was hij ook even bondscoach van Zambia, maar daar werd hij ontslagen nadat hij de club niet kon plaatsen voor de Afrika Cup 2019.

Vandenbroeck is niet de eerste Belgische coach in dienstverband bij Simba. Eerder werd  Patrick Aussems in 2019 al Tanzaniaans landskampioen met de club.

Advertentie