KAA Gent zoekt al enkele weken naar een geschikte middenvelder die Sven Kums en Vadis Odjidja de nodige rust kan bieden zonder in te boeten aan kwaliteit. Volgens Sky Sports Germany en Het Laatste Nieuws zouden ze die hebben gevonden: Niklas Dorsch van Duitse tweedeklasser 1. FC Heidenheim staat dicht bij een overstap naar de Ghelamco Arena. Volgens Sportwereld zou KAA Gent daarmee het Schotse Glasgow Rangers aftroeven.

Jess Thorup verraste de Jupiler Pro League het afgelopen seizoen tactisch met een dynamisch ruit op het middenveld zonder flankaanvallers. Het was succesvol en kreeg ook navolging bij andere teams, maar de Gentenaren hadden een groot probleem: selectiebreedte. Er valt een punt te maken dat het basismiddenveld van KAA Gent het beste is in België, maar de bank liet te wensen over. Brecht Dejaegere voldoet nauwelijks nog, Bezus is een manusje van alles, maar speelde niet vaak op zijn nummer-10-positie, en pas in januari haalde Louwagie Marreh, een back-up voor Owusu.

Na het verwachte vertrek van Jonathan David zal Bezus wellicht met Chakvetadze roteren achter de spitsen. Voor Dejaegere lijkt een transfer ook nakend, dus heeft KAA Gent geen waardige doublures voor Kums en Odjidja. De getalenteerde Mathéo Parmentier kwam al transfervrij over van het geliquideerde Sporting Lokeren, maar voor de 18-jarige middenvelder lijkt het nog iets te vroeg. De Buffalo’s zochten dus, en hebben nu ook gevonden. Niklas Dorsch van 1. FC Heidenheim zou in gevorderde onderhandelingen zitten met de ploeg uit de Arteveldestad, die bereid zou zijn om tot drie en een half miljoen euro neer te leggen voor de Duitser.

Van de promotieplay-offs naar de Champions League

Heidenheim kende twee uitstekende seizoenen in de 2. Bundesliga, met Dorsch als belangrijke pion op het middenveld. Vorig seizoen eindigde de ploeg vijfde, met amper twee punten minder dan vice-kampioen Paderborn. Dit seizoen eindigde de ploeg derde, waardoor het nog promotieplay-offs moest spelen tegen Traditionsverein Werder Bremen. Die tweedelige finale werd maandag op uitdoelpunten verloren met 2-2. Dorsch lijkt niet nog een jaar tegen SV Sandhausen een VfL Bochum te willen spelen en zoekt dus andere oorden op.

Niklas Dorsch is een jeugdproduct van Bayern München, waar hij als 20-jarige in 2018 vertrok op zoek naar speelminuten. Bij 1. FC Heidenheim speelde hij in verscheidene systemen en rollen op het middenveld, maar eerder als een diepere spelmaker. Dat doet vermoeden dat hij in eerste instantie Sven Kums rust moet gunnen, of zelfs Owusu als dat nodig is. Dorsch blinkt uit in zijn brede arsenaal aan passes. Na Parmentier, Dino Arslanagic, Davy Roef, Alexandre De Bruyn, Jordan Botaka en Nurio Fortuna zou hij de zevende zomertransfer zijn voor de blauw-witten. Het huiswerk van de Gentenaren lijkt nu, op een scorende targetspits en eventuele rechtstreekse vervanger voor hun goudhaantje Jonathan David, zo goed als af.