Standard licht de aankoopoptie van Vanja Milinkovic-Savic niet en dus ging men in Luik op zoek naar een reservedoelman. De nieuwe back-up van de afgelopen seizoen doorgebroken Arnaud Bodart is een oude bekende: Laurent Henkinet tekent voor 3 seizoenen. Hij maakt overigens al van bij het begin van de voorbereiding deel uit van de selectie en kwam al in actie tijdens twee oefenwedstrijden.

De nu 27-jarige Luikse doelman stond van 2011 tot 2014 al onder contract bij de Rouches, maar kon toen nog geen aanspraak maken op een basisplaats. Hij werd in die periode achtereenvolgens uitgeleend aan Dessel Sport, STVV (de club waar hij eerder kennismaakte met het profvoetbal) en nogmaals Dessel Sport.

Uiteindelijk nam KV Kortrijk Henkinet definitief over. Bij de West-Vlaamse club kwam hij in het seizoen 2014-2015 tot 20 wedstrijden, maar trok hij de deur toch al snel achter zich dicht: Waasland-Beveren werd op 2 juli 2015 zijn nieuwe club. Ook dat avontuur duurde niet lang, want in september van het jaar 2016 werd de doelwachter door de club ontslagen na een gokdossier.

OH Leuven gaf Laurent Henkinet een nieuwe kans en 2019-2020 was het seizoen waarin hij echt eerste keeper werd. Zijn goede prestaties in 1B – en natuurlijk zijn transfervrije status – overtuigden Standard om hem opnieuw aan de club te binden, ditmaal als tweede doelman.

Ook de derde keeper voor het seizoen 2020-2021 is bekend: de optie voor één seizoen extra in het contract van de 41-jarige Jean-François Gillet werd op 15 juni geactiveerd, het wordt zijn allerlaatste seizoen. De ervaren doelman zal ondertussen ook zijn trainersopleiding afmaken en zich vervolgens ontfermen over de keepers van enkele ploegen (U18-U21) van de jeugdacademie.