KV Oostende heeft met Makhtar Gueye zijn negende zomerversterking binnengehaald. De 22-jarige aanvaller komt over van AS Saint-Étienne, dat hem vorig seizoen uitleende aan tweedeklasser AS Nancy. KV Oostende betaalt 1 miljoen euro voor de aanvaller.

Gueye komt over van AS Saint-Étienne, dat de Senegalees in 2018 wegplukte uit zijn thuisland. De aanvaller speelde slechts vijf wedstrijden in het eerste elftal van de Franse recordkampioen, die hem afgelopen seizoen uitleende aan AS Nancy. Daar scoorde hij in de Ligue 2 vijf keer in twintig wedstrijden, ook in de Franse bekertoernooien scoorde hij tweemaal.

De 22-jarige Gueye is de negende speler die KV Oostende deze zomer aantrekt. De kustclub trok eerder al Marko Kvasina (SV Mattersburg), Théo Ndicka Matam (Olympique Lyon), Arthur Theate (Standard), Nick Bätzner (VfB Stuttgart), Frederik Jäkel (RB Leipzig), Maxime D’Arpino (US Orléans), Jack Hendry (Celtic Glasgow, huur) en Guillaume Hubert (Club Brugge) aan.