RWDM heeft Mehdi Terki na een jaar weer naar België gehaald. De 28-jarige middenvelder, vorig jaar actief bij het Griekse Xanthi FC, ondertekende een contract voor een jaar met optie bij de 1B-club. RWDM wordt zijn vijfde Belgische club na RAEC Bergen, FCV Dender EH, AA Gent en Lokeren.

De 28-jarige Terki is een Fransman met Algerijnse roots, maar het grootste deel van zijn carrière bracht hij door in België. RAEC Bergen plukte hem in 2009 weg bij US Maubeuge, de club uit zijn geboortestad, en liet hem debuteren in Tweede klasse. AA Gent legde hem in 2011 onder contract, maar Terki kwam nooit in actie voor de Buffalo’s. Via toenmalig derdeklasser FCV Dender EH en het Algerijnse CS Constantine belandde hij in 2015 bij Lokeren, waar hij 102 wedstrijden speelde in alle competities. In 2019 tekende hij bij de Griekse eersteklasser Xanthi FC.

Bij RWDM vindt Terki een pak landgenoten terug. De Molenbekenaars trokken deze zomer al de Fransen Hassan Abderrahmane, Corentin Lavie, Florian Le Joncour en Lenny Nangis aan.