Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook werkelijkheid geworden: Nathan Aké verlaat Bournemouth voor Manchester City. Bournemouth vangt voor de polyvalente verdediger zo’n 45 miljoen euro. Aké tekent voor vijf seizoenen bij de club van Guardiola.

Aké kwam in 2011 in de jeugd van Chelsea terecht na eerder voor Feyenoord en ADO Den Haag te hebben gespeeld. In 2012 maakte hij onder Rafa Bénitez zijn debuut, maar een basisplaats veroveren lukte nooit. Na uitleenbeurten naar Reading en Watford kwam Aké in 2016 terecht bij Bournemouth. Daar lukte het hem wel om zich in de basiself te knokken en een jaar later namen The Cherries hem definitief over voor zo’n 23 miljoen euro, een toenmalig clubrecord.

De verdediger met Ivoriaanse roots ontwikkelde zich bij Bournemouth in korte tijd tot absolute sterkhouder. Guardiola was al langer gecharmeerd door de Nederlander en met de langdurige blessure van Laporte was de Spaanse oefenmeester al een tijdje op zoek naar een linksbenige verdediger met voetballende kwaliteiten. Dat de club uit Zuid-Engeland volgend seizoen niet meer in de Premier League, speelde ook mee in Akés beslissing om de club te verlaten. Aké speelde uiteindelijk 121 wedstrijden voor Bournemouth. Daarin scoorde hij 11 keer.

Advertentie