Het avontuur van Kemar Roofe bij Anderlecht zit er al na een seizoen op. De Engelse spits, die in zestien wedstrijden goed was voor zeven goals in alle competities, ruilt de Brusselaars in voor de Schotse topclub Rangers FC.

Anderlecht plukte Kemar Roofe vorige zomer weg bij Leeds United om de aanvalsleider van het project-Kompany te worden. Helemáál floppen deed de Engelse spits met Jamaïcaanse roots niet in het Astridpark – zeven goals in zestien wedstrijden is geen absoluut drama, en vijf van zijn zes goals leverden bovendien puntengewin op –, maar door aanhoudende kleine kwaaltjes kon Roofe toch nooit helemaal de hoge verwachtingen inlossen.

Het lijkt erop dat Anderlecht een klein financieel verlies heeft geleden op de 27-jarige spits. Paars-wit betaalde vorige zomer zes miljoen euro voor Roofe, die toen nog maar één jaar onder contract lag bij Leeds United, en zou nu ‘slechts’ vijf miljoen euro ontvangen voor hem. Aan dat transferbedrag zouden ook nog enkele (realistische) bonussen verbonden zijn.