Johanna Omolo blijft dan toch bij Cercle Brugge. Het contract van de 31-jarige middenvelder liep deze zomer af, maar de Keniaan kreeg van groen-zwart uiteindelijk toch een nieuw contract van een jaar. Omolo speelt sinds 2017 bij Cercle Brugge.

Na drie jaar leek er een einde te komen aan de samenwerking tussen Johanna Omolo en Cercle Brugge, want het contract van de Keniaanse middenvelder liep ten einde. Omolo bereidde zich echter als ‘testspeler’ bij Cercle Brugge voor op het komende seizoen, in de hoop een nieuw contract te versieren. Dat is hem nu gelukt.

Omolo speelt sinds 2007 quasi onafgebroken (op twee seizoenen bij het Luxemburgse Fola Esch na) in België. Hij begon in 2007 bij CS Visé, en na zijn terugkeer in België in 2011 speelde hij voor Beerschot AC, Lommel United, Antwerp en Cercle Brugge.