Xian Emmers zet zijn carrière verder in de Keuken Kampioen Divisie. De 21-jarige middenvelder, die afgelopen seizoen door Inter Milaan werd uitgeleend aan Waasland-Beveren, wordt komend seizoen uitgeleend aan Almere City. 

De verwachtingen lagen hoog toen Emmers vorige zomer op huurbasis neerstreek op de Freethiel. Emmers is immers de zoon van ex-Rode Duivel Marc, en bij de jeugd van Internazionale had hij al enkele mooie dingen laten zien. Bij Waasland-Beveren kwam hij echter slechts acht keer in actie in de Jupiler Pro League. In de Beker van België scoorde hij wel eenmaal in de 3-4-nederlaag tegen Westerlo.

Emmers is de tweede Belgische zomerversterking van Almere. Eerder haalde de club, die vorig seizoen negende eindigde in de Keuken Kampioen Divisie, al Thibaut Lesquoy weg bij F91 Dudelange.

 

Advertentie