Wat al dagen in de lucht hing, is nu ook officieel: Jess Thorup is niet langer trainer van AA Gent. De 50-jarige Deen, die vorig jaar de bekerfinale haalde en dit jaar vicelandskampioen werd met de Buffalo’s, was sinds oktober 2018 actief in de Ghelamco Arena. László Bölöni (67) zou klaarstaan als opvolger.

Na de gemiste competitiestart – Gent verloor op de eerste twee speeldagen van STVV en KV Kortrijk – leek het einde van het tijdperk-Thorup nabij, en nu is het ook helemaal officieel. “De club wenst Jess Thorup van harte te bedanken voor zijn inzet en het geleverde werk”, liet AA Gent weten op zijn sociale media.

Thorup als oefenmeester KAA Gent:
82 wedstrijden – 40 zeges – 150 doelpunten – 1,68 punten per wedstrijd

De nieuwe trainer wordt vandaag om 15u al voorgesteld aan de pers. Meer dan waarschijnlijk wordt László Bölöni, vorig seizoen nog bij Antwerp, de opvolger van Thorup. AA Gent gaat zaterdag op bezoek bij… Antwerp. Bölöni zal overigens opnieuw samenwerken met T2 Wim De Decker.