Beerschot VA heeft de 26-jarige Japanse aanvaller Musashi Suzuki voor drie seizoenen vastgelegd. Suzuki, die nooit eerder in Europa speelde, komt over van het Japanse Hokkaido Consadole Sapporo, waar hij dit seizoen al zes keer scoorde in vijf wedstrijden.

Suzuki speelde dan wel nog niet het buitenland, maar de 26-jarige aanvaller kan de laatste jaren wel mooie statistieken voorleggen. Voor Hokkaido Consadole Sapporo scoorde hij in 44 wedstrijden 26 keer, voor zijn vorige club V-Varen Nagasaki liet hij in 31 wedstrijden twaalf keer de netten trillen. Suzuki debuteerde vorig jaar ook als Japans international en heeft intussen 7 A-caps op zijn naam staan.

Beerschot telde anderhalf miljoen euro neer, evenveel als voor Blessing Eleke (FC Luzern). Beide heren delen nu de titel van duurste aankoop ooit van de club.

Advertentie