Promovendus Beerschot is verrassend goed aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. De club uit Antwerpen haalde 6 op 6, Beerschot versloeg KV Oostende en afgelopen weekend ook Zulte Waregem. Een van de smaakmakers op het Kiel is de Oostenrijker Raphael Holzhauser. Holzhauser was betrokken in alle drie de doelpunten in de partij tegen Zulte Waregem.

Beerschot versloeg Zulte Waregem met 3-1. Het openingsdoelpunt kwam op naam van Tissoudali na een slimme pas van Holzhauser. Het glorieuze moment van de Oostenrijker moest nog volgen en dat twintig minuten voor tijd. Holzhauser deed alle monden openvallen van verbazing wanneer hij een vrije trap over de muur draaide in de linkerbovenhoek. Vlak voor affluiten zorgde hij zelfs nog voor het derde doelpunt van de wedstrijd. Tussen twee spelers bleef hij de bal aan de voet houden en plaatste hij het leer vervolgens fantastisch in doel.

In de laatste wedstrijd van Franck Vercauteren als hoofdtrainer van Anderlecht werd STVV verslagen met 3-1. ‘Man of the Match’ was nieuwkomer Bohdan MykaylichenkoDe Oekraïner heeft zijn debuut niet gemist bij paars-wit, want na een fantastische solo schoot hij de belangrijke 1-0 voorbij doelman Steppe.

Cercle Brugge geraakte in een dolle slotfase voorbij Antwerp, en dat was vooral de verdienste van aanvaller Guy Carel Mbenza. Mbenza beleefde een moeilijke wedstrijd, in de eerste 80 minuten kwam hij telkens een stapje te laat. Op het ideale moment scoorde de Congolees echter twee keer en bezorgde hij de Vereniging de drie punten.