Het blessureongeluk dat Standard teisterde onder Michel Preud’homme lijkt zich ook dit seizoen verder te zetten. Tijdens de voorbereiding kenden vooral enkele op korte termijn minder belangrijke spelers uit de selectie blessureleed – denk maar aan Sissako, Dragus, J. Carcela en W. Balikwisha -, maar op verplaatsing in Beveren moest uitblinker Bastien de strijd in de tweede helft staken. Na onderzoek blijkt hij een zwaardere hamstringblessure opgelopen te hebben dan eerst gedacht en gehoopt.

Een myotendineuze loskoppeling van de musculus semimembranosus: zo klinkt de blessure van Samuel Bastien, die tijdens de eerste twee speeldagen tweemaal scoorde en bij afwezigheid van Vanheusden de kapiteinsband droeg. De Luikse club meldt dat ‘zijn onbeschikbaarheid wordt geëvalueerd op 6 à 8 weken.’

Gojko Cimirot, die thuis tegen Cercle en op bezoek bij Waasland-Beveren op de bank moest plaatsnemen omdat toptalent Raskin zijn kans kreeg en greep, zal de plaats van Bastien allicht overnemen. Van nature is de Bosniër eerder een 6, maar vorig seizoen depanneerde hij ook enkele malen succesvol op de 8. De derde middenvelder wordt ofwel Amallah, indien Carcela mentaal terug in orde is en op rechts kan postvatten (of Boljevic op die positie start), ofwel opnieuw Shamir.

Standard staat voor een zware periode met zondag eerst de thuismatch tegen Genk en daarna ook moeilijke wedstrijden in Beerschot en Charleroi. In september begint voor de Rouches ook het Europa League-avontuur.