Pepe Reina verlaat AC Milan voor Lazio. De Spaanse keeper zet zijn krabbel onder een contract twee jaar bij de club van Jordan Lukaku. Le Aquile was al lange tijd op zoek naar een betrouwbare doublure voor Tomas Strakosha. Reina is de eerste inkomende transfer voor Lazio.

Reina is vooral bekend van zijn periode bij Liverpool. Tussen 2005 en 2014 speelde de Spaanse wereldkampioen 285 wedstrijden voor The Reds. In die periode won hij tweemaal de FA Cup en eenmaal de Community Shield. Na Liverpool volgden nog korte periodes bij onder andere Napoli en Bayern München vooraleer Reina bij AC Milan terechtkwam.

Reina kwam bij Milan amper aan de bak en werd het afgelopen halfjaar uitgeleend aan Aston Villa, maar kon de Engelse club niet handhaven in de Premier League. Na zijn terugkomst in Milaan werd de Spaanse keeper lange tijd gelinkt aan Valencia, maar toen die gesprekken vastliepen, nam Reina de vlucht vooruit en tekende hij bij Lazio. Reina zal bij de Romeinse club vooral als doublure optreden, maar krijgt wel de kans om in de Champions League te spelen. Vooral dat laatste overtuigde de Spaanse international om bij Lazio te tekenen.