Drieënhalf jaar lang maakte Yvan Erichot het mooie weer in de Truiense achterhoede. Eerst in tweede klasse, nadien op het hoogste niveau. Als een van de sterkhouders bij STVV speelde de Franse centrale verdediger zich in de kijker van Belgische topclubs als Anderlecht en Standard, maar tot een spraakmakende transfer kwam het niet. Na een stroef debuutjaar in de Belgische hoogste klasse ging het bergaf met het jeugdproduct van AS Monaco.

Momenteel verdient de 30-jarige Yvan Erichot de kost bij de Roemeense tweedeklasser CSM Reșița, niet echt de droomclub waar je als voetballer van droomt. Vijf jaar geleden zag de toekomst van de Franse verdediger met roots in Guadeloupe er nochtans rooskleurig uit.

Truiense sterkhouder

Na mislukte uitleenbeurten aan het Franse Clermont Foot en het Portugese União Leiria belandde Yvan Erichot in 2013 in het Limburgse Haspengouw. In Sint-Truiden ontpopte de verdediger zich tot een vaste waarde in het basiselftal van toenmalig STVV-coach Yannick Ferreira en werd hij een van de publiekslievelingen op Stayen.

Na een ijzersterk kampioenenjaar in het seizoen 2014/15 met STVV in tweede klasse, kon de defensieve speler rekenen op de belangstelling van onder meer Standard en het Engelse Fulham. Eerder toonde toenmalig Belgisch landskampioen Anderlecht ook al interesse in de voormalige jeugdspeler van AS Monaco.

Tot een transfer kwam het evenwel niet. Erichot deed het seizoen uit bij de Kanaries, maar haalde na de winterstop niet meer zijn niveau van weleer. De interesse in de Fransman ebde weg, en ook op Stayen werd zijn contract niet verlengd.

Premier League vage droom

In de zomer van 2016 trok de centrale vrediger naar de Engelse vierdeklasser Leyton Orient FC. Aan de andere kant van de plas brak Erichot geen potten. Met zijn club eindigde hij dat seizoen laatste in de Engelse Football League Two. Na de degradatie van Leyton Orient, kwam Erichot in de zomer van 2017 zonder club te zitten.

Een half jaar later – begin 2018 –  wachtte hem bij de IJslandse eersteklasser ÍBV Vestmannaeyjar een nieuwe uitdaging. Aan speelminuten geen gebrek, maar na een jaar voetballen in het Scandinavische land liep ook dat voetbalavontuur op z’n einde. De verdediger kwam opnieuw zonder club te zitten.

Begin dit jaar – in februari 2020 – bood de Roemeense tweedeklasser CSM Reșița de voormalige speler van Sint-Truiden een nieuwe kans aan. De teller van Erichot – die in het verleden een marktwaarde van 1,7 miljoen euro kende – staat in Roemenië momenteel op één gespeelde wedstrijd. Neen, een droomtransfer naar zijn geliefkoosde Premier League zit er niet direct meer aan te komen.

Meer lezen? Klik HIER om de andere stukken van deze rubriek te bekijken.