Lommel en Lierse Kempenzonen namen het vandaag tegen elkaar op in 1B. De thuisploeg ging op zoek naar een eerste overwinning, terwijl Lierse met 4 op 6 aan het seizoen was begonnen. Ondanks een late rode kaart bij een gelijke stand tekende Lommel in het absolute slot van de wedstrijd nog voor de 3-2 vanop de stip.

Bij de Limburgers startte Stijn Wuytens niet in de basiself die trainer Liam Manning uit zijn hoed toverde. Wel achterin, het vertrouwde duo van de laatste week, Neven-Lemoine. De Costa-Ricaan Ugalde, waarnaar ook enkele 1A-clubs hun hengel uitgooiden, mocht starten aan de partij. Aan de overkant veel vertrouwde gezichten voor de groen-witte supporters. Bitsindou, Santermans en Cauwenberg startten in de basiself die trainer Van Imschoot, ook al ex-LSK, op het blad zette.

De beginfase van de wedstrijd had weinig om het lijf. Zoals City het beoogt, mocht Lommel de bal hebben van de Pallieters en stond Lierse Kempenzonen vooral hoog in blok. Zo kwam Lommel niet of amper tot een voetballende opbouw.

Goalgetter Petrov

De wet van de efficiëntie is staalhard in het voetbal, zo ook aan de Gestelsedijk vrijdagavond. Eén kans, één goal, zo dacht ene Petrov, in de spits posterend bij de bezoekers. De goede voorzet kwam vanop rechts en de 22-jarige Serviër dook perfect voor zijn bewaker op en liet Svedkauskas geen kans. 0-1 en het scenario van de seizoensopener tegen Seraing kwam weer opduiken in de Lommelse bossen.

Het antwoord van de Limburgers liet even op zich wachten maar toen Kadiri zijn rake kopbal net naast zag belanden, was Lierse wel een eerste keer serieus gewaarschuwd.

Aan de overkant ontsnapte de thuisploeg evenzeer aan een dubbele achterstand wanneer Svedkauskas grabbelde maar geen bal kon vangen, de rake kopbal van Janssen daarentegen belandde tegen de rechterpaal. Geen 0-2 en wederom, jawel, sloeg de wet van het voetbal toe. Tien minuten voor de pauze bedankte Ugalde zijn trainer met de perfecte plaatsbal voor de verkregen basisplaats.

Toch waren de schaapjes niet op het droge want scheidsrechter Vermeiren zag de IJslander Thordarsson een duidelijke duwfout begaan in de grote rechthoek. Bal op de stip en Allach zette de elfmeter feilloos om. Ware het niet dat Petrov, zo bleek uit de beelden, veel te vroeg in actie kwam bij het nemen van de strafschop, toch ging het Liers feestje door, 1-2 na 40 minuten.

Nog mocht de koffie niet geserveerd worden, zo besliste ‘rots in de branding’ Glen Neven voor de thuisploeg. Hij dook perfect op aan de eerste paal en zette de verdiende 2-2-gelijkmaker alsnog op het bord. Rusten deden beide ploegen bij een gelijke stand na een aangename eerste helft.

De tweede helft begon aan een lager tempo dan de eerste. Maar daarom was het spel niet minder interessant. De frivole Cejas dacht, Argentijn van afkomst, waarom haal ik mijn zware rechter eens niet boven? Zijn streep werd uit het doel geranseld door Brugmans. De daaropvolgende hoekschop zorgde vooral voor animo bij de thuisaanhang, vanaf nu weer welkom in het stadion. Een kopbal van Kis verdween bijna achter de lijn, maar Brugmans kon een achterstand vermijden.

Dat de City Group vooral jonge maar talentvolle voetballers stalt aan de Gestelsedijk, bewees het debuut van de pas 17-jarige Kabongo. Hij werd weggeplukt bij de U17 van het Tjechische Slavia Praag en kwam vroeg in de tweede helft de linkerwinger Zarroury vervangen.

Iets voorbij het uur was het opnieuw Lierse Kempenzonen dat voor gevaar zorgde. De goed meegelopen Gielis dook op aan de tweede paal, Svedkauskas stond pal en voorkwam erger. De thuisploeg probeerde wel en liet heel wat doelpogingen optekenen, maar creeërde te weinig echt gevaar.

Kadiri draaide zich knap vrij, zijn schot ging een klein metertje voorbij de linkerhoek. Manning pokerde en bracht ook jonkie Abbou in het team voor de moegestreden Cejas. Vlak voor het ingaan van de extra vond scheidsrechter Vermeiren zijn moment de gloire gekomen door de IJslander Thordarsson uit te sluiten met zijn tweede geel karton van de avond. Een strenge beslissing voor het ‘ijskonijn’ van het Lommelse middenveld.

Rood en strafschop

Een slotoffensief dan maar, dachten de Limburgers. Hendrickx recupereerde prima en lanceerde Abbou in de grote rechthoek, Santermans zat er echter tussen met een voet … op de hiel van de Lommelse aanvaller. Dit keer twijfelde Vermeiren niet en wees hij onverbiddelijk naar de stip. Rechtsachter Hendrickx zette zich achter de bal en knalde de verdiende 3-2 tegen de netten. Het voor de gelegenheid omgetoverde bezoekersvak ging uit zijn dak en mocht vieren. Lommel SK maakt zijn gemiste start met deze eerste overwinning van het seizoen ietwat goed, maar staat met 4 op 9 te karig beloond in het klassement.