AA Gent heeft na amper 25 dagen afscheid genomen van trainer László Bölöni. De 67-jarige Roemeen bleek niet te matchen met de Gentse spelersgroep en wordt na amper drie wedstrijden op de keien gezet.

AA Gent, vorig seizoen nog vicelandskampioen in de Jupiler Pro League, heeft zo na vijf speeldagen al twee trainers aan de deur gezet. Jess Thorup werd geslachtofferd na de 0 op 6 tijdens de eerste twee speeldagen, Bölöni deed het tijdens zijn korte passage in de Ghelamco Arena niet beter: na een nederlaag tegen zijn ex-club Antwerp tijdens zijn debuutmatch won hij vlak voor de interlandbreak met 1-0 van KV Mechelen, maar afgelopen vrijdag verloor hij met 2-1 van Eupen. Resultaat: 3 op 9 en exit Bölöni na nog geen maand.

De Buffalo’s nemen het dinsdag in de Champions League-voorronde op tegen Rapid Wien. Meer dan waarschijnlijk zal assistent-trainer Wim De Decker depanneren als T1.