RWDM heeft Julien Gorius aangesteld als sportief manager. De 35-jarige Fransman, die in 2005 via geestelijk voorganger FC Brussels in België belandde, stopte vorig jaar met voetballen nadat zijn contract bij OH Leuven afliep.

Dat Gorius aan de slag gaat bij RWDM is geen toeval. Gorius mag dan wel een Fransman zijn, de voormalige middenvelder bracht een groot deel van zijn carrière door in de Belgische competitie. In 2005 haalde toenmalig Brussels-trainer Albert Cartier, die hem nog kende van bij FC Metz, zijn landgenoot naar het Edmond Machtensstadion.

Na de degradatie van Brussels in 2008 verhuisde Gorius naar KV Mechelen, waar hij vier seizoenen speelde. In 2012 versierde hij een transfer naar RC Genk, waar hij ook vier seizoenen speelde. In februari 2016 trok hij naar het Chinese Changchun Yatai, maar een jaar later haalde OH Leuven hem al terug naar België. Daar speelde hij nog twee seizoenen in Eerste klasse B.