De Turkse eersteklasser Ankaragücü is stevig komen shoppen in de Jupiler Pro League. De club van de Turks-Belgische trainer Fuat Çapa haalde met Jonathan Bolingi (Antwerp FC), Joseph Paintsil (RC Genk) en Luka Adzic (RSC Anderlecht) drie spelers op huurbasis binnen.

Voor de 21-jarige Adzic is het de tweede uitleenbeurt, nadat Anderlecht de Servische flankaanvaller in de tweede helft van vorig seizoen uitleende aan FC Emmen. Daar speelde hij door de stopzetting van de competitie vanwege de coronapandemie slechts drie wedstrijden in de Eredivisie. In zijn debuutwedstrijd tegen Willem II was hij wel goed voor een doelpunt.

Ook voor Jonathan Bolingi (26), die op de tweede speeldag nog inviel voor Antwerp tegen Cercle Brugge, wordt het de tweede uitleenbeurt sinds hij bij zijn huidige broodheer neerstreek. Vorig seizoen speelde de Congolese aanvaller op huurbasis bij KAS Eupen. Voor Joseph Paintsil (22), die twee seizoenen geleden nog kampioen werd met Genk, is het de eerste uitleenbeurt sinds zijn komst in België.