In de rubriek ‘Hoe is het nu met’ hebben we het vooral over spelers met een verleden in de Jupiler Pro League. Soms is het echter ook eens interessant om te bekijken hoe het een ex-coach uit onze vaderlandse competitie vergaat. Na zijn mirakel met Cercle vorig seizoen zag de 57-jarige Duitser Bernd Storck het niet zitten om zijn contract in West-Vlaanderen te verlengen en koos hij voor het ambitieuze project van FC DAC Dunajska Steda uit Slowakije.

Storck begon eind vorig seizoen aan zijn avontuur bij FC DAC in de ‘Championship Round’, zeg maar Play-off 1, van de Slowaakse competitie. De zes teams speelden elk slechts 5 wedstrijden en door de stevige achterstand op de uiteindelijke landskampioen Slovan Bratislava was het voor DAC niet mogelijk om de titel alsnog binnen te halen. De achterstand op Zilina (2e in reguliere competitie) bedroeg 7 punten, dus voor DAC (3e) was ook tweede eindigen een zeer moeilijke opgave.

Een zeer moeilijke opgave, en toch lukte het bijna onder de vleugels van Storck. Een tweede mirakel op een paar maanden tijd lukte net niet voor de Duitse oefenmeester: DAC won 4 van de 5 wedstrijden – enkel Slovan Bratislava bleek te sterk – en eindigde op één eenheid van de tweede stek. Zijn team strandde ondertussen wel in de halve finale van het bekertoernooi, maar toch was de hoop voor het seizoen 2020/21 groot.

En terecht, zo blijkt na zes speeldagen. FC DAC prijkt bovenaan het klassement met 18 op 18 en een doelpuntensaldo van +16. In de Europa League moesten de jongens van Storck al vanaf voorronde één aantreden, maar na twee zeges staat DAC ondertussen al in de derde voorronde, net als Standard en Charleroi, waarin het met een uitwedstrijd bij LASK wel een lastige opgave wacht. De loting van vandaag leverde in de eventuele Play-offwedstrijd een ontmoeting met Sporting Lissabon of Aberdeen op, wederom op verplaatsing. De groepsfase bereiken wordt aartsmoeilijk, maar de ambities van DAC situeren zich dit seizoen toch vooral in de eigen competitie. En daar was de start alvast veelbelovend.