AA Gent leent Giorgi Kvilitaia een jaartje uit aan het Cypriotische Anorthosis Famagusta. De 26-jarige Georgiër, die dit seizoen nog niet in actie kwam bij de Buffalo’s, gaat bij de Cypriotische vicekampioen op zoek naar speelminuten.

Kvilitaia kwam in de zomer van 2018 over van Rapid Wien, de club die Gent deze week nota bene uitschakelde in de Champions League-voorronde. In twee seizoenen tijd speelde de Georgische aanvaller 46 wedstrijden voor Gent, waarin hij zeven keer scoorde en evenveel assists afleverde, maar in het merendeel van die wedstrijden was hij slechts invaller.

Anorthosis Famagusta stond vorig seizoen samen met Omonia Nicosia eerste in de Cypriotische hoogste divisie toen de competitie werd stopgezet vanwege de coronapandemie. Er werd toen geen landskampioen uitgeroepen in Cyprus. Dit seizoen staat de club na drie speeldagen samen met Doxa Katokopia, Apollon Limasol en AEK Larnaca eerste met zeven punten.