De Nigeriaanse middenvelder Uche Henry Agbo tekent een vierjarig contract bij het team waarvoor hij sinds januari op huurbasis uitkwam, het Spaanse Deportivo. De leentransfer van de 24-jarige Agbo zou bij een verlengd verblijf van Deportivo in La Liga automatisch omgezet zijn in een definitieve overgang voor circa één miljoen euro, maar de ploeg wist zich niet te handhaven. De interesse in Agbo verdween daardoor echter niet en de clubs zijn er uiteindelijk toch uitgekomen voor een gelijkaardige transfersom.

Agbo kwam in 2017 bij Standard terecht na omzwervingen binnen het Granada-Udinese-Watford-netwerk en werd al snel een vaste waarde als defensieve middenvelder van de Luikenaars. Toen Michel Preud’homme arriveerde, stond Agbo initieel nog in de basis, maar wanneer Cimirot volledig fit was, verdween de Nigeriaan naar de bank. In januari besliste ‘MPH’ – die geen fan is van defensieve middenvelders die voor de verdediging blijven hangen en een zeer dynamisch middenveld verkiest – dat Agbo de club mocht verlaten.

Toen vertrok de Nigeriaan naar Rayo Vallecano, op huurbasis. De Spaanse club zag Agbo niet echt overtuigen en kocht hem dus niet definitief over van de Rouches, die op zoek moesten naar andere potentiële kopers. Reeksgenoot KAA Gent toonde nadrukkelijk interesse, maar mislukte medische tests gooiden roet in het eten. Uiteindelijk was het Ricardo Sa Pinto, de vorige coach van Agbo bij Standard, die voor een oplossing zorgde: Venanzi en co leenden de middenvelder uit aan SC Braga.

Sa Pinto’s verblijf in het stadion met de rotswand was van korte duur en Agbo mocht alweer vertrekken tijdens de wintermercato. Deportivo La Coruña nam het huurcontract over en trekt hem nu dus definitief aan.