Raphael Holzhauser ziet zijn uitstekende competitiestart beloond worden met een eerste selectie voor de Oostenrijkse nationale ploeg. Met vijf doelpunten en vier assists is hij de exponent van een uitstekend Beerschot dat momenteel op een derde plaats staat.

Voor de 27-jarige middenvelder is het pas zijn eerste A-selectie ooit. Opvallend, want Holzhauser doorliep wel alle jeugdreeksen van Oostenrijk en was zelf kapitein bij de beloften. Daar speelde hij onder meer samen met David Alaba. Vorige week gaf Holzhauser in enkele interviews nog aan dat hij hoopte op een selectie. Vandaag ziet hij zijn droom dus in vervulling gaan.

Zijn ijzersterke prestaties in België bleven dus niet onopgemerkt in zijn thuisland. Bondscoach Franco Foda voegde hem toe aan de kern voor een drieluik aan wedstrijden. Op woensdag zeven oktober speelt Oostenrijk een oefenwedstrijd tegen Griekenland. Op zondag elf en woensdag veertien oktober nemen ze het op tegen respectievelijk Noord-Ierland en Roemenië in de Nations League. Afwachten of Holzhauser na zijn eerste selectie ook zijn debuut mag maken voor Oostenrijk.

Advertentie