Roberto Martínez heeft enkele nieuwkomers bij de Rode Duivels gehaald voor de interlands tegen Ivoorkust (8 oktober), Engeland (11 oktober) en IJsland (14 oktober). Met Sebastiaan Bornauw, Joris Kayembe, Dodi Lukebakio, Alexis Saelemaekers en Zinho Vanheusden zitten er vijf nieuwkomers bij de selectie.

Martínez riep niet minder dan 33 spelers op voor het drieluik tegen Ivoorkust (oefenwedstrijd), Engeland en IJsland (Nations League). Vijf van hen zijn er voor het eerst bij: Sebastiaan Bornauw, Joris Kayembe, Dodi Lukebakio, Alexis Saelemaekers en Zinho Vanheusden. Vanheusden zat eerder al eens in de voorselectie, maar zit nu voor het eerst in de definitieve kern.

De drie wedstrijden vinden plaats in een korte tijdspanne en dat in een seizoen waarin alle clubs hoe dan ook reeds een druk programma kennen. Daardoor telt de selectie van de nationale ploeg meer spelers dan gewoonlijk en zullen we ook veel verschillende jongens tussen de lijnen zien tijdens deze interlandperiode.

Bornauw, Saelemaekers en Vanheusden staan ook op de selectielijst van de Belgische beloften.