Beloftencoach Jacky Mathijssen kan voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales en Moldavië niet rekenen op Ewoud Pletinckx. De 19-jarige verdediger heeft deze week een blessure opgelopen, Marco Kana is zijn vervanger.

Frustrerende dagen voor de jonge aanvoerder van Zulte Waregem. Toen de selectie van de nationale U21-ploeg gisteren bekend raakte, was Pletinckx eigenlijk al geblesseerd. Hij mistte gisterenvoormiddag al de training bij Zulte Waregem. Zaterdagavond tegen OH Leuven zal Essevee het dus zonder zijn kapitein moeten doen. Het is nog onduidelijk voor hoelang Pletinckx precies out zal zijn.

De 18-jarige Marco Kana neemt de plaats van Pletinckx in. Het jeugdproduct van Anderlecht kan debuteren voor de nationale beloften. Kana geeft Mathijssen in principe wat meer opties, aangezien hij ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan.