Sven Ulreich ruilt Bayern München in voor Hamburger SV. De 32-jarige doelman was in het seizoen 2017/18 titularisdoelman bij der Rekordmeister, maar was sinds de komst van Alexander Nübel helemaal overbodig geworden.

Throwback naar het seizoen 2017/18. Wanneer eerste doelman Manuel Neuer een breuk in het middenvoetsbeentje oploopt, krijgt invallersdoelman Sven Ulreich in 2015 overgekomen van VfB Stuttgart zijn kans in doel. Hij speelt dat seizoen 47 wedstrijden, waaronder 29 in de Bundesliga en elf in de Champions League. Wanneer Neuer echter terug op de been is, verdwijnt Ulreich echter weer genadeloos naar de bank.

Mede dankzij dat rijkgevulde seizoen 2017/18 speelde in vijf seizoenen toch 70 wedstrijden voor Bayern München. Bij Hamburger SV, waar hij een contract tot 2023 ondertekende, wordt hij normaal gezien eerste doelman.