Een historische prestatie zette Istanbul Başakşehir vorig seizoen neer in Turkije. De ploeg van trainer Okan Buruk kroonde zich in juli voor het eerst tot Turks landskampioen. Nu, twee maanden later, holt de kersverse titelhouder na amper vier speeldagen in het nieuwe seizoen al achter de feiten aan. Een Turkse kater na het feestgedruis van vorig seizoen?

Eén schamel puntje, nul gescoorde doelpunten en een laatste plaats in de Turkse Süper Lig: dat is de povere balans van Turks landskampioen Istanbul Başakşehir na vier afgewerkte speeldagen.

De ploeg van Belgen Nacer Chadli en Boli Bolingoli bleef dit weekend op eigen veld steken op een 0-0-gelijkspel tegen middenmoter Göztepe. Geen doelpunten en opnieuw geen overwinning voor De Uilen, die zaterdag weliswaar wel hun eerste punt van het seizoen binnenhaalden.

De oranjehemden verloren eerder al van promovendi Hatayspor en Fatih Karagümrük, en ook tegen Galatasaray kon het geen punten rapen.

Een ongezien dramatische start voor het in 2014 heropgerichte Istanbul Başakşehir dat vorig seizoen verrassend de titel pakte op het hoogste niveau in Turkije. Een tweede op rij lijkt nu alvast ver van huis te zijn.

Binnen twee weken neemt Başakşehir het op tegen Trabzonspor, de vice-kampioen van vorig seizoen.