Leonardo Miramar Rocha keert terug naar de Proximus League. De 23-jarige aanvaller, die in het seizoen 2018/19 negentien competitiegoals maakte voor Lommel in 1B, doet het seizoen op huurbasis uit bij RWDM.

Rocha, die in een ver verleden even bij de jeugd van AS Monaco passeerde, streek twee jaar geleden neer in ons land. De Portugees werd meteen een sensatie in Eerste klasse B: met zestien goals in de reguliere competitie en drie in de play-downs had hij destijds een groot aandeel in het behoud van Lommel in 1B. Rocha klokte uiteindelijk af op 21 goals in 33 wedstrijden bij Lommel.

De interesse uit de Jupiler Pro League bleef natuurlijk niet uit, en in juli 2019 betaalde KAS Eupen een half miljoen euro voor de boomlange spits. Daar kon hij echter geen potten breken: vorig seizoen kon hij in zeven wedstrijden geen enkele keer scoren. Dit seizoen kwam Rocha nog niet eens aan spelen toe bij Eupen, waardoor de club hem nu terug naar 1B stuurt om vertrouwen en speelminuten op te doen.