Zulte Waregem heeft op de valreep nog aanvallende versterking gevonden. Tomáš Chorý (25) wordt voor een seizoen gehuurd met aankoopoptie van FC Viktoria Plzeň, de Tsjechische vicekampioen.

Viktoria Plzeň kocht Chorý in 2018 voor een miljoen euro van Sigma Olomouc. Hij scoorde sindsdien 20 doelpunten in 91 wedstrijden. In de Chamions League van 2018/2019 scoorde hij de winnende treffer tegen AS Roma. Dit seizoen kwam hij nog niet verder dan twee invalbeurten bij de Tsjechische vicekampioen. De boomlange spits doorliep alle jeugdreeksen van de Tsjechische nationale ploeg. Voor de hoofdmacht van Tsjechië speelde hij nog niet.

De targetspits is met zijn 1,99 meter het profiel waar Essevee al een tijdje naar op zoek was. Met Jelle Vossen en Saido Berahino in de spits had Essevee het moeilijk om de bal voorin bij te houden. Met de komst van de Tsjech wordt het vertrek van Cyle Larin zo dus meer dan drie maanden later opgevangen.