Verrassend maar waar: rechtsachter Jules Van Cleemput mag beschikken bij KV Mechelen. Het eigen jeugdproduct was nochtans geliefd bij de supporters. Na zijn doorbraak bij de A-kern in 2016 speelde hij 57 keer voor de Kakkers.

De 22 jaar jonge verdediger moet de vervanger worden van Maxime Busi, die de Carolo’s verlaat voor een avontuur bij Parma in Italië. Charleroi volgt Van Cleemput al langer en strikt hem dan nu ook voor drie jaar met nog een extra jaar als optie.

Dit weekend tekende Van Cleemput in de 4-1-nederlaag tegen Antwerp nog voor een invalbeurt. Ondanks het feit dat dit zijn eerste minuten waren sinds februari, maakte hij een sterke indruk. Hij werd dit seizoen naar de bank verwezen na de ontbolstering van Issa Kaboré, die intussen al verkocht is aan Manchester City maar nog steeds op leenbasis in Mechelen vertoeft.

Advertentie