Bondscoach Roberto Martínez heeft Thomas Foket alsnog opgeroepen voor het drieluik Zwitserland-Engeland-Denemarken. De 26-jarige verdediger van Stade de Reims vervangt Alexis Saelemaekers, die zondag met AC Milan uitviel tegen Verona. Ook Thomas Kaminski komt de troepen van Martínez versterken.

De selectie van Foket is opmerkelijk, want zijn laatste selectie dateert van juni 2017 (een vriendschappelijke interland tegen Tsjechië). Foket debuteerde in 2016 in een 1-1-gelijkspel tegen Nederland en vierde zijn tweede cap een jaar later tegen Rusland.

Ook Thomas Kaminski werd intussen bij de selectie gehaald. De doelman van Blackburn Rovers vervangt de geblesseerde Hendrik Van Crombrugge. Op het lijstje van geblesseerden stond onder andere al Leandro Trossard, Yannick Carrasco, Timothy Castagne en Zinho Vanheusden. Eden Hazard onbreekt dan weer vanwege een coronabesmetting. De situatie van Romelu Lukaku is nog niet helemaal duidelijk.