Nicolás Pareja (36) stopt met voetballen. Dat maakte de voormalige verdediger van onder andere RSC Anderlecht en Sevilla FC vandaag bekend. De Argentijn, die sinds de zomer van 2019 zonder club zat, kreeg onlangs dat hij opnieuw onder het mes moet en besloot dan maar te stoppen met profvoetbal.

Pareja startte zijn Europese carrière in 2006 bij Anderlecht, dat hem een jaar na de succesvolle transfer van zijn landgenoot Nicolás Frutos wegkocht bij Argentinos Juniors. Na twee jaar versierde de 24-jarige Pareja een transfer naar RCD Espanyol. Na een ommetje bij Spartak Moskou haalde Sevilla FC hem in 2013 terug naar de Primera División. Met Sevilla won hij in 2014, 2015 en 2016 de Europa League. Daarna speelde hij nog bij Club Atlas in Mexico en Kerala Blasters FC in India.

“Vandaag moet ik een paar regels schrijven die je nooit zou willen schrijven. Ik heb lang en in stilte gevochten tegen een knieblessure om weer te gaan voetballen, maar helaas vertelden ze me onlangs dat ik weer geopereerd moest worden. Dit, en de huidige situatie die onze wereld door covid doormaakt, maakt het erg moeilijk om een ​​nieuw herstel onder ogen te zien. Door dit alles heb ik de beslissing genomen om met pensioen te gaan in het profvoetbal”, schreef Pareja op zijn sociale media.

Advertentie