Na de coronabesmettingen van Hendrik Van Crombrugge en Thomas Kaminski krijgt KV Mechelen-doelman Gaëtan Coucke zijn eerste oproep voor de Rode Duivels. De 22-jarige Limburger krijgt voorrang op andere kandidaten zoals Arnaud Bodart en Mile Svilar.

Net als in de vriendenmatch tegen Ivoorkust, is er in die tegen Zwitserland meer plaats voor jong bloed. Met Charles De Ketelaere en Hannes Delcroix pakte de bondscoach al uit met enkele verassingen, en Gaëtan Coucke hoort daar nu ook bij. Dat hij als vierde doelwachter effectief van de bank zal komen, is uiteraard zeer onwaarschijnlijk. De Rode Duivels werken deze interlandperiode naast de oefenpartij tegen Zwitserland ook nog twee Nations League-wedstrijden af tegen Engeland en Denemarken.

Coucke is een vaste waarde bij KV Mechelen, waar hij Yannick Thoelen op de bank houdt. De Limburger speelde vorig seizoen nog bij KRC Genk, maar kon zowel in de competitie als in de Champions League niet volledig overtuigen. In 2015 behoorde Coucke nog tot de zogenaamde bronzen generatie van de Belgische U17. De jeugdige Rode Duivels wisten toen een historische derde plaats te bemachtigen op het WK in Chili.

Advertentie