Jiangsu Suning is voor het eerst in zijn clubgeschiedenis landskampioen van China geworden. In de finale won de club van Ivan Santini (ex-Kortrijk, -Standard en -Anderlecht) titelverdediger Guangzhou Evergrande met 2-1.

Na acht landstitels in negen jaar enkel Shanghai SIPG kon in 2018 de dominantie doorbreken grijpt Guangzhou Evergrande eens naast de landstitel in China. De club van trainer Fabio Cannavaro stroomde nochtans door naar de finale, maar na een 0-0 in de heenwedstrijd haalde Jiangsu Suning het met 2-1 in de terugronde. De doelpunten van Jiangsu Suning kwamen van de voet van Éder (ex-Internazionale) en Alex Teixeira (ex-Sjachtar Donetsk).

Bij Jiangsu Suning speelt ook een oude bekende uit de Belgische competitie: Ivan Santini. De 31-jarige Kroaat scoorde dit seizoen in de competitie zes keer in twintig wedstrijden. In de kwartfinale zorgde hij tegen Chongqing Dangdai Lifan voor het enige doelpunt in de terugwedstrijd van de kwartfinale, nadat de heenwedstrijd op 1-1 was geëindigd.