Bolivia en Venezuela moesten er tot de vierde speelronde op wachten, maar zijn dan toch eindelijk van de nul af. Brazilië versloeg ook Uruguay en liet vooralsnog dus geen enkel punt liggen. Argentinië knoopte opnieuw aan met een overwinning, terwijl Ecuador Colombia voetballes gaf.

Ecuador 6-1 Colombia
Colombia wou reageren na de 0-3 tegen Uruguay, maar slaagde daar helemaal niet in en staat pas 7e in het klassement. Na 39 minuten stond de thuisploeg al 4-0 voor, de doelpuntenmakers waren Robert Arboleda (São Paulo), Angel Mena (Club León), Michael Estradâ (Toluca) en Xavier Arreaga (Seattle Sounders). Vanop de stip zorgde James Rodríguez vlak voor de thee voor de 4-1, maar die treffer leek toen al een eerredder. Ook in de tweede helft kon Colombia geen vuist maken en was het Gonzalo Plata (Sporting) die de netten in de 78e minuut als volgende deed trillen. Twee minuten later pakte hij wel zijn tweede gele kaart. In de slotfase werd het nog 6-1 via Pervis Estupinán (Villarreal).

Venezuela 2-1 Chili
De thuisploeg had 0 op 9 en koos logischerwijs voor de tegenaanval. Dat deed het goed en zorgde voor de grootste kansen van de partij. De doelpunten in deze match vielen in de begin- en de slotfase. Luis Mago (Universidad), die in Chili voetbalt, opende de score in minuut 9, en opnieuw Arturo Vidal maakte enkele minuten later gelijk. In de 81e minuut scoorde aanvalsleider Salomón Rondón (Dalian Pro) de winnende treffer. De eerste (drie) punten voor Venezuela, Chili heeft 4 op 12.

Paraguay 2-2 Bolivia
Ook Bolivia was nog puntenloos voor deze speeldag, maar Paraguay is absoluut geen makkelijke tegenstander en dat bleek ook uit de wedstrijd. 76% balbezit, veel meer kansen, Paraguay verdiende de zege. Na de openingstreffer van Angel Romero (penalty; San Lorenzo) duwde de thuisploeg wel door, maar zorgden Marcelo Romero (Cruzeiro) en Boris Cespendes (Servette) voor een koude douche en 1-2 in de slotfase van de eerste helft. In de tweede helft scoorde Kaku (NY Red Bulls) de verdiende gelijkmaker en viel vooral de VAR nog op: een afgekeurde goal, een afgekeurde strafschop en twee ingetrokken rode kaarten. Een eerste punt voor Bolivia, Paraguay sluipt de top vier binnen.

Uruguay 0-2 Brazilië
De absolute topper van speeldag 4 was uiteraard het duel tussen Uruguay en Brazilië. Het werd een gesloten wedstrijd met vooral kansen voor de Brazilianen. Arthur en Richarlison verzorgden de doelpunten in de eerste helft. Na de pauze slaagde Uruguay er niet in tot echte kansen te komen en ook de uitploeg ging niet meer nadrukkelijk op zoek naar goals. Edinson Cavani pakte tot slot nog een rode kaart na een VAR-ingreep. Brazilië blijft met het maximum van de punten aan de leiding.

Peru 0-2 Argentinië
Peru en Argentinië mochten de speeldag afsluiten. Nicolás González (Stuttgart) scoorde opnieuw en ook Lautaro Martínez trof raak, waardoor het na een half uur al 0-2 stond. Het samenspel tussen Messi en Lautaro verliep overigens uitstekend, veelbelovend voor het vervolg. Na de dubbele voorsprong verliep de wedstrijd evenwichtig en werd er niet meer gescoord. Argentinië blijft zo met 10 punten in het spoor van de eeuwige rivaal, Peru blijft steken op één punt.


Klassement

  1. Brazilië 4-12 (+10)
  2. Argentinië 4-10 (+4)
  3. Ecuador 4-9 (+7)
  4. Paraguay 4-6 (+1)
  5. Uruguay 4-6 (0)*
  6. Chili 4-4 (0)
  7. Colombia 4-4 (-5)
  8. Venezuela 4-3 (-4)
  9. Peru 4-1 (-6)
  10. Bolivia 4-1 (-7)

*Play-offs

Advertentie