Geschiedenis in de Champions League: de Franse toparbiter Stéphanie Frappart wordt de eerste vrouw die een Champions League-duel mag fluiten. Woensdagavond neemt ze de leiding over het duel tussen Juventus en Dinamo Kiev in Turijn.

De 36-jarige Frappart kent een nieuw hoogtepunt in haar carrière als scheidsrechter. Zij zal woensdagavond als eerste vrouw ooit een Champions League-duel in goede banen leiden. Dat doet ze in Turijn, waar Juventus het Oekraïense Dinamo Kiev ontmoet. In 2019 was ze reeds de eerste vrouw die een wedstrijd in een vooraanstaande Europese competitie floot. Dat was de Europese Supercup-finale tussen Liverpool en Chelsea.

De Franse was ook de eerste vrouw die in de Ligue 1 een wedstrijd floot, waar ze ondertussen 18 duels op haar teller heeft. Datzelfde jaar floot ze ook de finale van het Wereldkampioenschap voor vrouwen tussen de Verenigde Staten en Nederland (2-0). Eerder dit seizoen debuteerde ze al in de Europa League, waarin ze een kwalificatieduel tussen Djugardens en Europa FC dirigeerde.

Advertentie