Kevin Muscat is niet langer trainer van STVV. De 47-jarige Australiër betaalt het gelag voor de zwakke resultaten van de Kanaries, die na de 3-2-nederlaag tijdens het inhaalduel tegen Excel Moeskroen slechts twee punten boven de degradatiestreep staan.

Muscat streek begin dit jaar neer op Stayen, maar kon toen nog niet aan de slag als trainer omdat hij nog niet het juiste diploma in handen had. In afwachting fungeerde Muscat, die daarvoor zes jaar trainer was bij Melbourne Victory, als sportief adviseur bij de Limburgers. Na het vertrek van tussenpaus Miloš Kostić in juni 2020 ging Muscat in de dug-out zitten, maar niet met het gewenste resultaat.

Het is de zevende trainerswissel dit seizoen in de Jupiler Pro League, na eerder Frank Vercauteren (RSC Anderlecht), Jess Thorup, László Bölöni (AA Gent), Hannes Wolf (RC Genk), Fernando Da Cruz (Excel Moeskroen) en Jess Thorup (RC Genk).

Advertentie