Dick Advocaat heeft dinsdag zijn trainerspensioen aangekondigd. De 73-jarige trainer liet het bestuur van Feyenoord weten dat hij het seizoen nog uitdoet als trainer, maar dat hij het daarna voor bekeken houdt. “Ik weet dat ik dat eerder heb gezegd, maar deze keer mogen jullie mij er aan houden”, liet de ex-bondscoach van België weten.

De beslissing zal alleszins niet aan zijn huidige prestaties liggen, want Advocaat doet het op zijn 73e nog behoorlijk goed met Feyenoord. De Rotterdammers zijn na tien speeldagen nog ongeslagen – als je het vorige seizoen erbij neemt zelfs al 24 competitieduels op rij –, en in de stand staan ze op slechts vijf punten van leider Ajax. Ook in de Europa League zit Feyenoord ondanks een 5 op 12 nog altijd op schema om door te stoten in een groep met CSKA Moskou, Dinamo Zagreb en Wolfsberger AC.

In zijn rijkgevulde carrière behaalde Advocaat tal van prijzen: met PSV won hij een landstitel, een KNVB Beker en twee Johan Cruijf-schalen. Met Rangers FC won hij naast twee landstiels en twee Schotse bekers ook de Schotse League Cup, met Zenit Sint-Petersburg zat er naast een landstitel ook een UEFA Cup en een UEFA Supercup in. Advocaat was als bondscoach van Nederland ook actief op het WK 1994 en het EK 2004, met Zuid-Korea op het WK 2006 en met Rusland op het EK 2012.

Advertentie