RWDM neemt afscheid van zijn trainer Laurent Demol. Demol, die nog maar afgelopen zomer neerstreek in het Edmond Machtensstadion, wordt voorlopig opgevolgd door zijn assistent Frédéric Stilmant. Het is nog maar de eerste trainerswissel dit seizoen in 1B.

RWDM is een van de vier clubs die afgelopen zomer de overstap maakten van Eerste klasse amateurs naar de 1B Pro League. Na twaalf speeldagen staat de club vijf punten boven Lierse Kempenzonen, dat als eerste ploeg boven hekkensluiter Club NXT momenteel op de degradatieplaats staat. RWDM presteert dit seizoen echter nogal wisselvallig: het behaalde na twaalf speeldagen vijf overwinningen en zeven nederlagen, en speelde als enige club nog geen enkele keer gelijk.

Demol, die vorig seizoen trainer was van Tubeke en in de jaren daarvoor vooral in de schaduw werkte, nam het vorig seizoen over van Frédéric Stilmant, die RWDM in Eerste klasse amateurs naar een zesde plaats leidde maar niet over het juiste diploma beschikte om in 1B aan de slag te gaan. Stilmant neemt (voorlopig) het roer weer over.

Advertentie