Ståle Solbakken is de nieuwe bondscoach van Noorwegen. De 52-jarige Noor was de voorbije zeven jaar trainer van FC Kopenhagen, maar krijgt nu de leiding over de talentvolle generatie van onder andere Erling Braut Håland en Martin Ødegaard over zich.

Lang heeft Solbakken niet zonder club gezeten: in oktober werd hij nog ontslagen bij FC Kopenhagen, waar hij sinds 2013 zat en eerder ook al van 2005 tot 2011 coachte, maar nu komt de voorganger van Jess Thorup dus aan het hoofd van de Noorse selectie te staan. Daar wordt hij de opvolger van de Zweed Lars Lagerbäck, die er niet in slaagde om Noorwegen te kwalificeren voor het EK 2020.

De Noorse selectie beschikt over een zeer talentvolle lichting: met Erling Braut Håland (Borussia Dortmund) en Martin Ødegaard (Real Madrid) hebben de Løvene alvast twee grote namen in hun rangen, en ook AC Milan-flankaanvaller Jens Petter Hauge in oktober gedebuteerd tegen Roemenië staat voor de doorbraak.