OGC Nice heeft trainer Patrick Viera aan de deur gezet. De 44-jarige Fransman was sinds 2018 coach van de Franse eersteklasser, maar mag na de 2-3-nederlaag tegen Bayer Leverkusen (en het supportersprotest voor de wedstrijd) in de Europa League opkrassen. Assistent Adrian Ursea neemt zijn taken voorlopig over.

Nice eindigde in de voorbije twee seizoenen respectievelijk zevende en zesde in de Ligue 1, maar dit seizoen staat de Zuid-Franse club slechts elfde in de stand weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld dan Stade Rennais, Angers SCO en Stade Brestois die boven hen staan met een bonus van slechts één of twee punten. Ook in de Europa League heeft de club van onder andere ex-Kortrijkzaan Youcef Atal het niet bijster goed gedaan: na een 3 op 15 is Nice nu al uitgeschakeld in een groep met Bayer Leverkusen, Hapoel Beer Sheva en Slavia Praag.

In de aanloop naar de donderdagavondwedstrijd van Nice blokkeerden de supporters van de Zuid-Franse club de spelersbus van Patrick Viera en zijn troepen. Ze hekelden zijn speelstijl en de slechte resultaten. Voor het bestuur bleek de Europese nederlaag pas de druppel die de emmer deed overlopen.

Viera maakte als voetballer carrière bij AS Cannes, AC Milan, Arsenal, Juventus, Internazionale en Manchester City. Van 2013 tot 2015 coachte hij de beloften van Manchester City, waarna hij van 2016 tot 2018 hoofdtrainer was van zusterclub New York City FC. Als speler werd hij ook wereldkampioen (1998) en Europees kampioen (2000) met Frankrijk.

Advertentie