RWDM heeft afscheid genomen van Stélvio Cruz. De 31-jarige Angolees maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Excelsior Virton naar RWDM, maar verlaat een kleine zes maanden later in onderling overleg met de club.

Afgelopen zomer maakten drie spelers de overstap van Excelsior Virton, dat naast een licentie voor het profvoetbal greep, naar RWDM: Stélvio Cruz, Glenn Claes en Abdoul Karim Danté. Terwijl Claes en Danté vaste waarden werden in het Edmond Machtensstadion, bleef Cruz steken op slechts twee wedstrijden: na zijn basisplaats op de eerste speeldag tegen Club NXT mocht hij nog slechts één keer invallen, in de 4-0-nederlaag tegen Lommel SK op de dertiende speeldag.

Cruz kan nu dus transfervrij uitkijken naar een nieuwe club. De 31-jarige verdedigende middenvelder is een jeugdproduct van Braga, de club waarmee hij Standard in 2009 uit de UEFA Cup uitschakelde. Na zijn tijd bij Braga speelde hij een paar jaar in zijn geboorteland Angola, waarna hij uitkwam voor Alki Larnaca (2012-2013), F91 Dudelange (2013-2019), Excelsior Virton (2019-2020) en RWDM (2020).

Advertentie