Werk aan de winkel de komende maanden voor het bestuur van Zulte Waregem. Maar liefst 10 spelers zien op 30 juni hun contract aflopen en voor 4 huurspelers zullen ze bij Essevee moeten beslissen of ze de aankoopoptie kunnen lichten. Vooral achteraan kan de spoeling erg dun worden.

Wie staat er volgend seizoen nog tussen de palen bij Essevee? Clubs kunnen alvast beginnen polsen naar de voorwaarden van Louis Bostyn, Eike Bansen én clubicoon Sammy Bossut. De contracten van de doelmannen lopen op 30 juni af. Vorige week meldde Het Nieuwsblad wel dat het Essevee-bestuur al met Bostyn rond de tafel zat om een nieuw contract te bespreken.

Het is ook maar de vraag of verdedigers Olivier Deschacht, Nikolaos Kainourgios, William Bianda, Laurens De Bock en Abdallah Ali Mohamed volgend seizoen nog bij Essevee aan de slag zullen zijn. De contracten van Deschacht en Kainourgios lopen af, voor huurspelers Bianda, De Bock en Mohamed beschikt Essevee over een aankoopoptie. Die laatste speelde nog geen minuut en de optie van naar verluidt 3 miljoen euro voor de teleurstellende Bianda zal naar alle waarschijnlijkheid ook niet gelicht worden.

De contracten van middenvelders Damien Marcq, Jannes Van Hecke, Mathieu De Smet en Urho Nissilä lopen deze zomer ook af. Voor Marcq, die sinds het uitvallen van Pletinckx de kapiteinsband draagt, zal het bestuur vermoedelijk wel nog een nieuw contract op tafel leggen. De piepjonge Jannes Van Hecke liet al mooie dingen zien dit seizoen en mag ook hopen op een nieuw contract. Jeugdproduct De Smet mocht dit seizoen nog maar twee keer invallen, maar hij deed het verrassend goed afgelopen dinsdag op het veld van Eupen. Voor de 24-jarige fin Nissilä, dit seizoen verhuurd aan het finse KuPS, zal het verhaal bij Essevee er waarschijnlijk op zitten.

In het aanvallende compartiment hebben de meeste sterkhouders nog wel een contract voor een aantal jaar. Het is vooral uitkijken naar de toekomst van nieuwkomers Tomáš Chorý en Panagiotis Armenakas. De boomlange Chorý maakte al een goede indruk en was in 8 wedstrijden goed voor 3 goals en een assist. Essevee beschikt over een aankoopoptie op de Tsjech en kan hem dus langer aan zich binden. De kans bestaat ook dat Armenakas nog een seizoen langer blijft, hij kreeg een contract voor één jaar met optie op een bijkomend jaar.

Advertentie