De Schotse traditieclub Rangers FC heeft alweer een gouden zaak gedaan in de strijd om de landstitel. Vandaag namen ze het in de Old Firm Derby op tegen Celtic, een zeer geladen duel. Rangers won de Schotse kraker met 1-0 tegen een tienkoppig Celtic en blijft daarmee autoritair leider in de Scottish Premiership.

Een leeg Ibrox Stadium was vandaag het decor voor een ouderwetse topaffiche in Glasgow: Rangers en Celtic namen het tegen elkaar op tijdens de 22ste speeldag van de Schotse eerste klasse. Net zoals op speeldag 11 (toen 0-2 in het Celtic Park) mocht Rangers drie punten bijschrijven bij zijn totaal na een zuinige 1-0-overwinning. De zege kwam er dankzij een rode kaart op het uur voor Celtic-speler Bitton en een own-goal van Mcgregor, na een hoekschop van sterkhouder James Tavernier. Ianis Hagi (ex-Genk) mocht meteen na de rust Kemar Roofe (ex-Anderlecht) vervangen voor de thuisploeg.

Rangers pakte intussen 62 punten uit 22 matchen en verloor dit seizoen nog niet. Celtic kent een iets minder succesvol seizoen en heeft na de nederlaag van vandaag maar liefst 19 punten goed te maken op zijn grote concurrent. Celtic speelde wel drie matchen minder, maar de kloof blijft enorm groot. Rangers doet zo een gooi naar zijn eerste landstitel sinds 2011 en een 55ste titel in de clubgeschiedenis.

Ook in Schotland is er, net zoals in België, een ‘speciaal’ competitieformat te bespeuren. Twaalf teams spelen driemaal tegen elkaar (met dus een totaal van 33 speelrondes). Nadien speelt de top 6 in een soort kampioenengroep om de titel. Hierin speelt elke ploeg nog één keer tegen elkaar. De punten worden niet gehalveerd, wat in België wel het geval is. Celtic ziet zijn achterstand na de reguliere competitie dus niet verkleind worden, en zal dus een enorm inhaalmanoeuvre moeten inzetten om toch een tiende titel op rij te kunnen vieren.

Advertentie