Thibaud Verlinden trekt de deur bij Stoke City definitief achter zich dicht. De 21-jarige flankaanvaller ondertekende een contract voor anderhalf jaar met optie bij Fortuna Sittard, dat deze winter met Mickaël Tirpan al een andere Belg binnenhaalde.

Verlinden, de zoon van ex-Club Brugge-doelman Dany, sluit met zijn vertrek bij Stoke City een serieus hoofdstuk in zijn voetbalcarrière af. De aanvaller lag immers sinds 2015 onder contract bij The Potters, die hem sindsdien uitleenden aan FC St. Pauli en Bolton Wanderers. Verlinden speelde dertien officiële wedstrijden in het eerste elftal van Stoke City, waarvan elf in de Championship.

Fortuna Sittard, dat na zeventien speeldagen elfde staat in de Eredivisie, haalde deze winter ook al Mickaël Tirpan (27) binnen als versterking. Na een invalbeurt tegen Sparta Rotterdam kreeg die vorig weekend tegen PEC Zwolle zijn eerste basisplaats bij de Limburgers.

Advertentie